מען חתם על הסכם קיבוצי לעובדים פלסטינים במוסך צרפתי במישור אדומים

עובדי צרפתי מאשרים בהצבעה את ההסכם הקיבוצי במוסך,ב- 1.2

ביום ג', ה- 14.2.2017, נחתם הסכם חשוב הנוגע לעובדים פלסטינים המועסקים באזורי התעשיה של ההתנחלויות בגדה המערבית, שהיו במשך עשרות שנים קורבן לניצול. מוסך צרפתי, אחד המוסכים הגדולים באזור מישור אדומים שבשטח סי, חתם עם ארגון העובדים מען הסכם קיבוצי מפעלי, שמסדיר את תנאי העבודה של העובדים הפלסטינים.

ההסכם כולל פיצוי כספי לעובדים ותיקים על התקופה ששכרם לא כלל את מלוא זכויותיהם החוקיות, אשר ישולם במשך 3 שנים. כמו כן מסדיר ההסכם את יחסי העבודה במוסך ל-4 השנים הבאות בהן יקבלו העובדים זכויות סוציאליות מלאות, כולל קידום שנתי בשכר ודירוג מקצועי. ההסכם גם מסדיר את דרכי התשלום עבור חגים יהודיים ומוסלמים, ויוצר מתווה לפתרון בעיות בעתיד.

על ההסכם חתמו מנהל המוסך מוריס צרפתי, מנכ"ל מען אסף אדיב, ויו"ר ועד העובדים חאתם אבו זיאדה. ההסכם נחתם במשכן הבוררויות בתל אביב, לאחר יותר משלוש שנים של עימותים, שביתות ותביעות משפטיות. בהליך החתימה נכחו עורך הדין ירון אלירם שייצג את מוסך צרפתי, השופטת בדימוס אורנית אגסי שנהלה תהליך גישור, ועורכי הדין איה ברטנשטין, דר' מורן סבוראי, אמיר בשה וגלעד זבידה שייצגו את ארגון העובדים מען ואת העובדים.

מוסך צרפתי הוקם בשנות השמונים באזור התעשיה מישור אדומים והעסיק עשרות עובדים פלסטינים תושבי הרשות הפלסטינית שקבלו היתרי עבודה באזור. באותה תקופה, רובם המכריע של כ-30 אלף העובדים הפלסטינים שהועסקו על ידי מעסיקים ישראלים באזורי סי, הועסקו בשכר נמוך משכר המינימום, ולעיתים קרובות ללא תלוש וללא זכויות סוציאליות. זאת מאחר ובהיותן מחוץ לריבונות ישראלית, באזורי התעשיה של ההתנחלויות  אין פיקוח על תנאי העסקת העובדים. בעקבות החלטת "בג"צ גבעת זאב"  משנת 2007, שקבע כי עובדים פלסטינים המועסקים בהתנחלויות זכאים לזכויות שוות לעובדים ישראלים, השתנה המצב המשפטי, והתאפשר לפועלים פלסטינים לתבוע את זכויותיהם על פי חוקי העבודה הישראלים.

בשנת 2013 החליטו עובדי מוסך צרפתי להתאגד בשורות ארגון העובדים מען, מעל ל- 40 עובדים שהיוו יותר ממחצית עובדי המוסך הצטרפו למען, ובספטמבר 2013 נפתח מו"מ בין הצדדים. תוך חצי השנה שיפרה הנהלת המוסך את תנאי העבודה באופן משמעותי, והחל  מינואר 2014 החל מוסך צרפתי לשלם לעובדיו שכר מינימום לפי חוק, חופשות, ימי מחלה וחג, הפרשות פנסיוניות, דמי הבראה ונסיעות לפי הדין. אולם בעיות רבות נותרו בלתי פתורות, כמו פיצוי על חובות עבר בשל אי תשלום זכויות בסיס במשך זמן רב, דירוג עובדים לפי מקצועיות, ותוספות ותק המתחייבת מהסכם קיבוצי ענפי.

על רקע דרישות אלו נקלע המו"מ ביולי 2014 למשבר קשה. המוסך החליט לפטר את יו"ר ועד העובדים חאתם אבו זיאדה בטענת שווא שניסה לחבל ברכב צבאי שבו טיפל, והגיש נגדו תלונה במשטרה. עקב כך ניטש בין הצדדים עימות משפטי חריף, שהסתיים בפסק דין בפברואר 2016, שבו קבע השופט אייל אברהמי, המכהן כיום נשיא בית הדין האזורי לעבודה בירושלים, שעל המעסיק להחזיר את אבו זידאדה לעבודתו. צרפתי ערער על פסק הדין בבית הדין הארצי לעבודה, אך ערעורו נדחה, ובמאי 2016 חזר חאתם אבו זיאדה לעבודה במוסך אחרי 21 חודשי העדרות.

עם חזרתו לעבודה החלו מגעים בין הצדדים שנעזרו בהליך גישור. המו"מ הבשיל לכלל הסכם קיבוצי שכולל את כל הסעיפים שהיו שנויים במחלוקת בשעתו.

עוד

פרויקט מזרח ירושלים

משבר תעסוקתי חמור בירושלים המזרחית לקראת הרמדאן

ערב חודש הרמדאן עומדים התושבים הפלסטינים בירושלים המזרחית בפני משבר כלכלי וחברתי שהוחרף עם הגידול בשיעור של 7.6% באבטלה מאז פרוץ המלחמה. חרף המשבר הממשלה פוגעת באופן אנוש בתכנית החומש לירושלים המזרחית.
'מען – ארגון עובדים' קורא לראש העיר ולמועצת העיר הנכנסת לפעול להבטחת התקציבים לצמצום הפערים החברתיים-כלכליים בירושלים המזרחית

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

קו לעובד ומען לרשות האוכלוסין: יש לאפשר לעובדים הפלסטינים, שפרנסתם נגדעה לפני 4 חודשים, למשוך את כספם מקרן הפנסיה מבלי שההיתר שלהם יתבטל.

קו לעובד ומען לרשות האוכלוסין: יש לאפשר לעובדים הפלסטינים, שפרנסתם נגדעה לפני 4 חודשים, למשוך את כספם מקרן הפנסיה מבלי שההיתר שלהם יתבטל.
Kav LaOved – קו לעובד ומען, ארגוני זכויות עובדים, פנו לרשות האוכלוסין – האחראית על העסקת עובדים פלסטינים – בבקשה לנקוט בצעדים שיקלו על סבלם של העובדים מחד וימנעו כאוס בשוק העבודה מאידך. הפנייה הציעה פתרון יצירתי למצב אבסורדי: מצד אחד הממשלה מונעת כניסת עובדים פלסטינים, ומאידך מונעת מהם אפשרות לפדות את חסכונותיהם הפנסיוניים בקרן עמיתים.

המשך
עובדים ועובדות פלסטינים

אי אפשר לדחות עוד את ההחלטה – יש להחזיר את העובדים הפלסטינים לעבודה בישראל עכשיו

מערכת הביטחון מנהלת בימים אלו דיונים קדחתניים בניסיון למנוע התלקחות בגדה המערבית. לפי ידיעה בוויינט הבוקר (יום ב' 5.2) הדיון מתמקד בשתי שאלות: האם להכניס את 100 אלף הפועלים הפלסטינים עם היתר לעבוד בישראל; והאם להתיר למתפללים מוסלמים מהגדה שיאושרו להיכנס לירושלים במהלך החג. הערכת גורמי הביטחון היא שחודש רמדאן, שיחל השנה ב-10 במרץ, עלול להיות נפיץ יותר מתמיד על רקע המלחמה בעזה, ולכן השאלות האלו מוגדרות כקריטיות.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

מתייצבים בשירות התעסוקה ולא רוצים שזכויותיכם יפגעו? חוששים להגיע לשירות התעסוקה בגלל העומס? ארגון "מען" עושה לכם סדר!

מאז 7/10, השתנו הנהלים של שירות התעסוקה. נכון להיום, שתי לשכות התעסוקה בירושלים פתוחות ומקבלות קהל ללא תור. עם זאת, לשכות התעסוקה עמוסות מאוד.

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות