ארגון העובדים מען מזהיר כי ביטול התושבות של תושבי ירושלים המזרחית המתגוררים מעבר לגדר במחנה שועפט וכפר עקב, הינו מתכון לאסון לתושבי ירושלים – ערבים ויהודים כאחד

בתוך 4 שנים מהקמת הגדר זינק אחוז העוני בירושלים המזרחית ביותר מעשרה אחוזים, מ- 68% ב- 2006 ל- 78.8% ב- 2010.

שרותי הרווחה בעיר, ובעיקר המוסד לביטוח לאומי ושרות התעסוקה, מערימים קשיים רבים מול דורשי קצבאות פלסטינים הזכאים להן על פי חוק.

ישראל כבר סגרה את עזה. שלילת התושבות תיצור עוד גטו דמוי עזה בלב ירושלים ואחד נוסף בצפון ירושלים.

jlem wallsכאשר נתניהו העלה בישיבת הקבינט המדיני-בטחוני את נושא שלילת התושבות הישראלית מתושבי מחנה הפליטים שועפט ושכונת  כפר עקב שנשארו מעבר לגדר ההפרדה, הוא ציין "אין שם אכיפה, אין חובות, יש רק זכויות." מדובר בשכונות המונות כיום בין 80 ל- 100 אלף תושבים.

אולם התמונה האמיתית שמכירים פעילי הסניף הירושלמי של ארגון העובדים מען העובדים עם תושבי השכונות שנותרו מעבר לגדר ההפרדה, שונה לחלוטין. אין בהן אכיפה ואין זכויות, אך חובות יש ויש. תושבים משלמים את חובותיהם פן תשלל מהם התושבות, אך הם סובלים מהעדר תשתיות תקינות של מים, חשמל, פינוי אשפה, מוסדות חינוך, שרותי בריאות ותכנון עירוני. במקום מתקיימת בנייה פרועה ללא פיקוח הנדסי ועירוני, מה שהופך את השכונות למסוכנות למגורים.

לעומת זאת, שרותי הרווחה בעיר, ובעיקר המוסד לביטוח לאומי ושרות התעסוקה, מערימים קשיים רבים מול דורשי קצבאות פלסטינים הזכאים להן על פי חוק. בשנת 2013 למשל, רק 2.7% מקצבאות הבטחת ההכנסה המשולמות בישראל הופנו אל תושבי ירושלים המזרחית למרות ש- 13% מהעניים בישראל הם פלסטינים תושבי ירושלים המזרחית.

העוני בירושלים הפך לקיצוני כתוצאה ישירה מבניית גדר ההפרדה, שבנייתה הושלמה ב- 2006. היא ניתקה את מחנה הפליטים שועפט שהוקף בחומה, ואת שכונת כפר עקב שמחסום קלנדיה מנתק אותו מירושלים, למרות שהן עדין מוגדרות כחלק מירושלים. מחסום קלנדיה הידוע לשמצה ומחסום מחנה שועפט מגבילים את חופש התנועה של התושבים, ובמיוחד את הכניסה לבירה. בתוך 4 שנים מהקמת הגדר זינק אחוז העוני בירושלים המזרחית ביותר מעשרה אחוזים, מ- 68% ב- 2006 ל- 78.8% ב- 2010. העניים ביותר מתגוררים מעבר לגדר על סף אסון הומניטארי וחיים חסרי תקווה.

במקביל, צמצום האוכלוסיה הפלסטינית בעיר הוכרז כיעד של תוכנית המתאר העירונית "ירושלים 2000". ברוח זו החליטה העירייה לא לאשר בנייה נוספת בשכונות הפלסטיניות עד שנת 2030, למרות שבשנת 2013 נמדד מחסור של יותר מ- 10,000 יחידות דיור לפלסטינים בירושלים. כך הפכו השכונות הירושלמיות מעבר לגדר לגן עדן לקבלנים שניצלו את העדר הפיקוח ההנדסי והתכנוני לבניית רבי קומות המזדקרים לעיתים ליותר מ- 15 קומות ללא תשתית מים וחשמל, וללא פיקוח הנדסי. מלכודות מוות אלו הן הפתרון היחידי לתושבים המרוששים, והן צומחות בקצב מבהיל. בכל שנה עוברים אליהם  כ- 2,000 פלסטינים (על פי אומדנים רשמיים בשנתוני ירושלים המפורסמים על ידי  מכון ירושלים לחקר ישראל) והופכים את השכונות האלו לגיהינום ליושביהן ולמקור של אלימות קשה.

אם ישראל תשלול את התושבות של תושבי מחנה שועפט וכפר עקב, הם ינותקו מצינור החמצן היחיד שמאפשר להם להתקיים – עבודה בישראל וקצבאות זעומות. ישראל כבר סגרה את עזה. שלילת התושבות תיצור עוד גטו דמוי עזה בלב ירושלים ואחד נוסף בצפון ירושלים. צעד חד צדדי של שלילת תושבות אינו פתרון לבעיות הקיימות אלא רק יחריף אותם. הפתרון טמון בהסדר מדיני המקובל על הצדדים.

עוד

עובדים ועובדות פלסטינים

מעכשיו גם עובדים תושבי הרשות הפלסטינית יוכלו לגשת למידע האישי שלהם באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי ולהגיש תביעות ומסמכים, ככל מבוטח ישראלי

לא כך היה עד לאחרונה עבור עובדים תושבי הרשות הפלסטינית שמועסקים בישראל. עובדים אלו לא יכלו לייצר קוד משתמש ולא נפתח להם אזור אישי במוסד לביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה. התוצאה היתה עיכובים של חודשים ושנים בטיפול בתביעות ופעמים רבות דחיית תביעות מוצדקות בשל העדר תקשורת.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

בסיוע מען קיבלו עובדים דמי אבטלה על חודשי המלחמה הראשונים

בחודשים האחרונים סייע משרד מען בירושלים לעשרות פונים, שעבודתם הופסקה בשל המלחמה, לקבל דמי אבטלה. בעקבות התערבות מען וגופים אחרים הסכים הביטוח הלאומי לשלם לאותם עובדים קצבאות באופן רטרואקטיבי – קרי על תקופה שקדמה ליום הגשת התביעה בפועל. בסה"כ קיבלו העובדים שפנו למען תשלומים בסכום של 1.2 מיליון ₪.

המשך
תעשייה וענפים אחרים

הבחירות לוועד העובדים בעמותת יד ביד יוצאות לדרך

ביום ד' 27.3 יצאה מערכת הבחירות של ועד העובדים בעמותת יד ביד לדרך – סייעות וגננות המעון בחיפה הצביעו ובחרו פה אחד את הנציגה שלהם לועד העובדים. במהלך החודש הקרוב יערוך מען בחירות במוסדות החינוך של העמותה ברחבי הארץ. הוועד שיבחר ישתתף במו"מ על הסכם קיבוצי שלישי לעובדות ועובדי העמותה.

המשך
פרויקט מזרח ירושלים

משבר תעסוקתי חמור בירושלים המזרחית לקראת הרמדאן

ערב חודש הרמדאן עומדים התושבים הפלסטינים בירושלים המזרחית בפני משבר כלכלי וחברתי שהוחרף עם הגידול בשיעור של 7.6% באבטלה מאז פרוץ המלחמה. חרף המשבר הממשלה פוגעת באופן אנוש בתכנית החומש לירושלים המזרחית.
'מען – ארגון עובדים' קורא לראש העיר ולמועצת העיר הנכנסת לפעול להבטחת התקציבים לצמצום הפערים החברתיים-כלכליים בירושלים המזרחית

המשך

אנא כתבו את שמכם המלא, טלפון ותיאור קצר של נושא הפנייה, ונציג\ה של מען יחזרו אליכם בהקדם האפשרי.

رجاءً اكتبوا اسمكم الكامل، الهاتف، ووصف قصير حول موضوع توجهكم، ومندوب عن نقابة معًا سيعاود الاتصال بكم لاحقًا








כארגון שמחויב לזכויות עובדים ללא הבדלי דת, גזע, לאום, מגדר או מקצוע - דמוקרטיה היא נשמת אפינו.
מען מתנגד בחריפות לחוקי ההפיכה המשטרית שממשלתם הקיצונית של נתניהו, לוין, בן גביר וסמוטריץ' מנסה לכפות.

ללא דמוקרטיה אין זכויות עובדים,
כשם שארגון עובדים לא יכול להתקיים תחת דיקטטורה.

רק ניצחון המחנה הדמוקרטי יאפשר לפתח דיון בשאלה הפלסטינית, ולהגיע לפתרון אלטרנטיבי לכיבוש ולאפרטהייד, תוך הבטחת זכויות אדם ואזרח לכל, ישראלים ופלסטינים כאחד. כל עוד משטר האפרטהייד מתקיים, המחנה הדמוקרטי לא יצליח להביס את הפשיסטים הישראלים. לכן מען פועל לצרף את החברה הערבית והפלסטינית למחאה.

אנו מזמינים אותך:

לצעוד איתנו בהפגנות ולבנות אלטרנטיבה איגוד מקצועית, יהודית-ערבית דמוקרטית בישראל. הצטרפו היום לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו "צועדות/צועדים עם מען במחאה"

להצטרף למען ולאגד עובדים במקום העבודה שלך . קראו כאן איך מתאגדים במען.

לעקוב אחרי העבודה של מען ברשתות החברתיות